Anar al contingut
 
10.gif
blancInici arrow St. SebastiÓ de la Guarda
   
Conjunt Monumental de St. SebastiÓ de la Guarda Imprimir a/e
Far de St. Sebastià. Autora: Àngela Martí Vista panoràmica des de la torre. Autora: Àngela Martí vista panoràmica des de la torre. Autora: Àngela Martí vista panoràmica des de la torre. Autora: Àngela Martí hostatgeria de St. Sebastià. Autora: Àngela Martí Conjunt Monumental de St. Sebastià. Autor: Àlex Cebollero Vista panoràmica des de la torre. Autor: Josep Garcia Interior de la torre de guaita. Autor: Josep Garcia

torre de guaitaEl Conjunt Monumental de Sant Sebastià de la Guarda és el testimoni de l’ocupació d’un lloc privilegiat des de fa, al menys, 2.600 anys. S’hi pot visitar un jaciment ibèric (segles VI a I aC) recentment consolidat i senyalitzat, una torre de guaita del segle XV (Bé Cultural d’Interès Nacional), una ermita i hostatgeria del segle XVIII i un far del segle XIX. Tot al cim d’una muntanya amb penya-segats sobre el mar i amb una de les millors panoràmiques de la Costa Brava i si el dia és clar la vista arriba fins als Pirineus.

La torre de guaita (S. XV) Aquesta torre tenia com a funció vigilar la zona costanera per tal de protegir-la de possibles invasions corsàries i pirates, molt freqüents durant els segles XV i XVI. És per això que es va construir en un lloc estratègic (dalt d’un penya-segat, a 165 m d’alçada) des d’on es pogués divisar una àmplia franja marítima. Al llarg dels més de 550 anys d’història de l’edifici, s’hi han fet diferents reformes, al 1441 es va autoritzar el seu ús com a ermita, segurament aquesta funció religiosa és el motiu de la seva planta irregular, en semicercle (absis) de la banda est i recta de la banda oest, també s’ha modificat obertures, s’han millorat els accessos entre les plantes i els paviments. Tot i això, conserva molt bé l’ambient original.

Serveis que s’ofereixen:

• Visita interior de la torre
• Exposició a l'interior de fotografies antigues de la Costa Brava
• Accés al terrat
• Préstec de prismàtics per tal d’observar el paisatge
• Botiga
• Serveis

HORARIS

(Del 15 de juny al 15 de setembre)

De dilluns a diumenge de 10h a 13.30h i de 17h a 20h 

ENTRADA única i reduïda: 1€. Menors de 12 anys gratuït

Documents interessants:

Patrimoni del Conjunt Monumental de St. Sebastià

Les torres de guaita de Palafrugell i les seves funcions

Ruta per les torres de guaita de Palafrugell

Per a més informació truqueu al telèfon 972 30 78 25

 
Sistema Territorial MNACTEC 
Museus de la Costa Brava

 Logo XATIC

Asociación de Museos del Vino

 Institut Català del Suro

[+]
  • Augmentar tamany del text
  • Disminuir tamany del text
  • Tamany del text predeterminat