Anar al contingut
 
3.gif
blancInici arrow Festa de la Pela del Suro
   
XI Festa de la Pela del Suro a Llofriu Imprimir a/e

Des d'aquí >> Fotografies | Vídeo Finestra nova | Cartell Festa de la Pela 2013  Finestra nova | Programa 2013 Finestra nova  | Ressenya històrica de la Pela del Suro Finestra nova

Festa Pela Suro 2013 La XI Festa de la Pela del Suro de Llofriu, al terme municipal de Palafrugell (Baix Empordà), tindrà lloc el proper dissabte 22 de juny amb un ampli i variat programa d’activitats que ocuparan tota la jornada. Està organitzada pel Museu del Suro de Palafrugell, l’Associació de Veïns i Amics de Llofriu, l’Ajuntament de Palafrugell i RETECORK (en el marc del projecte Territoris Surers, cofinançat pel Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient i el FEADER).
La festa és una proposta de lleure i difusió que té el seu punt de partida en una activitat tradicional, poc coneguda, i arrelada al territori com és la pela del suro. Al seu voltant es proposa tota una sèrie d’activitats que relacionen el medi natural amb els sectors patrimonial, industrial, cultural i turístic.
 
L’activitat central és la demostració de com s’efectua la pela del suro, que es realitzarà durant tot el dia (de 10h a 13h i de 17h a 19h) en un bosc de sureda proper al nucli de Llofriu. La resta d’activitats, que s’allargaran durant tot el dia, s’efectuaran al Centre Cultural Bassa Rocas i al seu entorn, oferint diverses propostes destinades a tots els públics, des de tallers per a la mainada, a demostracions artesanes, rutes, xerrades, grups d’animació...
Entre les activitats destacades hi ha la xerrada Catalunya, país de boscos, país de sureda (18.00h) a càrrec de Martí Boada, geògraf, naturalista i doctor en Ciències Mediambientals; la taula rodona Nou model de gestió sostenible dels espais naturals surers (19.30h), organitzada per l’Institut Català del Suro, amb la participació de Martí Boada (UAB), Carles M. Gasol (Inèdit-Innovació), Oriol Armet (Consorci de les Gavarres) i Manel Pretel (Institut Català del Suro).
També cal destacar la Mostra de Vi de les Gavarres amb la participació dels cellers: Brugarol (Palamós), Can Sais (Vall-llobrega), Castell de Calonge (Calonge), Fondils (Calonge), Mas Mont (Calonge) i Mas Patiràs (Fonteta).
L’exposició Arbres-escultures de Mathis Collins es farà a la mateixa sureda amb materials confeccionats als tallers del Museu del Suro. També s’hi ofereix un mercat artesanal, una caminada per l’entorn natural de Llofriu i una passejada literària pel casc antic de la població.
La festa ofereix al visitant la possibilitat de gaudir d’un dinar popular (14.00h) i també d’una botifarrada (21.30h) que anirà acompanyada d’una cantada d’havaneres a càrrec del grup l’Empordanet, que servirà com a cloenda de la jornada.

Des d'aquí >> Fotografies | Vídeo Finestra novaCartell Festa de la Pela 2013 Finestra nova | Programa 2013 Finestra nova Ressenya històrica de la Pela del Suro Finestra nova

 
Sistema Territorial MNACTEC 
Museus de la Costa Brava

 Logo XATIC

Asociación de Museos del Vino

 Institut Català del Suro

Retecork
[+]
  • Augmentar tamany del text
  • Disminuir tamany del text
  • Tamany del text predeterminat